Mijn 2e boek over de Belcrum komt binnen enkele weken uit!

Ging het 1e boek vooral over de onstaansgeschiedenis van de Belcrum vanaf de Middeleeuwen tot en met de Tweede Wereldoorlog. Dit 2e boek speelt zich ook af in de Belcrum,  maar gaat over de tijdgeest van de 50-er en 60-er jaren. Met dit boek wil ik de volgende generaties laten zien hoe mijn leven er in de Belcrum van 1947 – 1972 uitzag.  Ik schets een beeld van de tijd aan de hand van algemene waarden en normen van toen en vul die vervolgens in vanuit mijn eigen ervaring en beleving. Al lezende kan je meekijken aan de hand van enkele thema’s zoals:  het gezinsleven, de school, de kerk en feestdagen, evenementen, kattenkwaad en buitenspelen, vakanties, tienertijd, sporten en allerlei veranderingen in de loop van de tijd. Ik beschrijf mijn worsteling met de tijdgeest. En vooral de waarden en normen die ik doorgaf aan mijn volgende generaties en wat ik ervan terugzie bij mijn kleinkinderen. Ik laat een spoor achter, mijn levensspoor, gevormd in de Belcrum. Misschien is dit boek een inspiratiebron voor jouw levensverhaal om door te geven aan jouw volgende  generaties? Of om door te geven en te laten zien: zo was het vroeger in de Belcrum of andere buurten die er op lijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.