Boek 2. De Belcrum. Mijn levensspoor door de Belcrum in de 50-er en 60-er jaren.

Mijn 2e boek is net van de drukker gekomen en komt eind januari a.s. uit. Ook dit boek speelt zich voor een flink deel af in de Belcrum van de 50-er /begin 60-er jaren. Aan de hand van enkele thema’s beschrijf ik die tijdgeest in Breda, met name de Belcrum, hoe ik ermee met allerlei waarden en normen ben opgegroeid en ermee heb geworsteld. Welke ik heb aanvaard en doorgegeven aan mijn kinderen en wat ik terugzie bij mijn kleinkinderen. Ik leg als het ware verantwoording af van mijn gemaakte keuzes. Veel is autobiografisch met een vleugje fictie, naar waarheid, althans volgens mijn beeld. Interessant voor oud-Bredanaars /Belcrummers? Zeker want herkenbare situaties en plekken. Het boek is echter vooral een leesbaar document over de tijdgeest van de 50-er / 60-er jaren!   De eind-30ers  begin 40-ers van nu snappen beter de generatie en tijdgeest van hun ouders. Het boek kan de generatiekloof tussen hen dichten of mijn boek is aanleiding om zelf een en ander vast te leggen, wie weet. Je kan dit boek bij mij bestellen per e-mail: cchvanierssel@casema.nl of 06-13213774 maar ook bij de Spellenwinkel, Speelhuislaan 68-B, www.despellenwinkelbreda.nl of: 06-25134635. Het boek kost 14,95 euro.